perjantai 16. maaliskuuta 2012

Täytetyt uuniomenat

Mie sain jonkun ihme innon uuniomenoiden tekemiseen. Uuniomenoita on kokeiltu ennenkin, mutta tällä kertaa tukeuduin aina niin luotettavaan Kotiruoka-kirjaan. Ja hyvää oli. Oikeastaan niin hyvää, ettei kertaakaan kerennyt kaivamaan kameraa esiin ennekuin omenat oli jo puoliksi syötyjä, vaikka näitä tuli tehtyä kolme tai neljä kertaa. :) Resepti ehdottaa pähkinärouheen tilalle kookoshiutaleita ja sokerin tilalle myös rusinoita, mutta niitä ei ole tullut testattua.

Täytetyt uuniomenat

4 omenaa
täyte:
½ dl manteli- tai pähkinärouhetta
1-2 rkl (fariini)sokeria
1 tl kanelia
1-2 rkl voita

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pese omenat ja poista niistä siemenkodat. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Laita omenat uunivuokaan, täytä ne ja halutessasi (no joo!) laita nokare voita vielä kruunuksi.
Paista uunissa 20-35 minuuttia riippuen omenoiden kiinteydestä ja koosta. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti