maanantai 19. maaliskuuta 2012

Omenapiirakka

 Muutamien uuniomenoiden jälkeen alkoi vähän tulla palautetta, että jos joskus jotain muuta jos jälkkäriä teen. No, siitä huolimatta kannoin kotiin omenoita ja vasta kotimatkalla junassa aloin reflektoimaan tätä saamaani palautetta. No, ehkä sitä vois vaihteeksi tehdä muutakin ja pikaisesti junassa googlettelin omenapiirakan reseptejä. Jos kotona olisi ollut kermaviiliä, olisi valinta ollut ehdottomasti todella herkullinen tanskalainen omenapiirakka, jota oon joskus vuosia sitten tehnyt. Tällä kertaa luotin ekaan osumaan ja sen saamiin kehuihin. Ja oli oikein toimivaa tuokin. Olin ihan ylpee kun siitä tuli niin nätti, että piti heti esitellä sitä poikaystävälle kun se tuli kotiin. Miun toiminnalle naureskeleva mies oli oikein iloinen kun oli vaihteeksi muuta kuin uuniomenoita.
Niin nättiä, niin nättiä!
Omenapiirakka
pohja:
200g voita
1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

3 omenaa
kanelia ja sokeria

Kuori ja lohko omenat. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata voi ja sekoita sokeri siihen. Lisää jauhot vähän kerrallaan joukkoon. Mikäli tahdot laittaa piirakan päälle taikinamurusia, ota taikinaan noin desin verran sivuun tässä vaiheessa. Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Kaada löysähkö taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenpalat piirakan päälle ja ripottele päälle kanelia ja sokeria sekä halutessasi taikinamurusia.

Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

1 kommentti: