perjantai 2. maaliskuuta 2012

Karhunvatukka-ricottatartaletit

Taas väliin ikivanhoja eli puolisen vuotta sitten tehtyjä ruokia. Bogansin herkullisen kuuloisen reseptin ja pääsin testailemaan Tuulilta saatuja tartalettivuokia. Oli hyvää, mutta muistelin kaivanneeni hieman lisää makeutta. Resepti toimii miullakin marjoilla, kuten esim. punaherukoilla. Ohjeesta tulee yksi piirakka (halk. 22cm) tai muistaakseni neljä tartalettia.

Karhunvatukka-ricottapiirakka
pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
125 g kylmää voita
½ dl kylmää vettä
täyte:
250 g ricottajuustoa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
noin 200 g karhunvatukoita

Aloita pohjasta. Yhdistä jauhot ja sokeri. Paloittele kylmä voi kuutioiksi, ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on noin herneen kokoista murua. Pirskottele joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita taikina pakastimeen 10 minuutiksi.

Painele taikina piirakkavuokaan (22 cm). Leikkaa reunoilta pois ylimääräinen taikina ja tasoittele reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, ja paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Valmista täyte sillä aikaa kun pohja on uunissa. Sekoita ricottajuusto, sokeri, vaniljasokeri ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja ripotte pinnalle karhunvatukoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia kunnes täyte on kiinteää muttei vielä ruskettunut. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Moi,
    sinun blogin nimi oli niin ihana että se oli pakko tulla katsomaan :)
    (olen italialainen, niin tiedän mitä golosa on... ja minä olen erittäin golosa!)

    Mistä ostit ricottajuustoa? Minä en löydä sitä mistään...

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Kiitos! :)

    Ricotta-juustoa alkaa näkymään ainakin pääkaupunkiseudulla melkein joka ruokakaupassa. Muualla kannattaa katsella isoimpien markettien tuorejuustohyllyistä.

    VastaaPoista