tiistai 21. helmikuuta 2012

Domino-cupcakesit

Nyt mennään taas viime vuoden puolelle. Tein tosi hyviä cupcakeseja joskus loppuvuodesta ja hyviä olivat. Piristivät työkavereita ainakin :) Ohje bongattu Bakerellalta ja maistuvat hyvältä ilman kuorrutettakin.


Cookies and Cream Cupcakes
muffinssit:
1 1/2 kuppia vehnäjauhoja (1 kuppi=2,5dl)
1/2 kuppia kaakaojauhetta
1 1/4 kuppia sokeria
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 munaa
1/2 kuppia öljyä
1 tl vaniljauutetta
3/4 kuppia maitoa
3/4 kuppia kuumaa vettä
24 Domino-keksiä (tai 12 mikäli et koristele kekseillä)

kuorrute:
1 kuppi pehmeää margariinia
450-500 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
3-6 rkl maitoa
väh. 2 tl Domino-keksien murusia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita 12 muffinssivuokaa valmiiksi tai käytä muffinssipeltiä (tai molempia). Laita joko kokonainen keksi tai ainakin yhden keksin palasia jokaiseen muffinssipellin koloseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, öljy, vanilja ja maito ja sekoita kunnes taikina on kunnolla sekaisin. Lisää kuuma vesi. Taikinasta tulee tosi juoksevaa, joten kaatamista helpottaaksesi, kaada taikina nokalliseen mittakulhoon. Kaada taikina niin, että vuoat tulee 2/3 täyteen. Paista uunissa 16-18 minuuttia uunin keskitasossa.

Vatkaa pehmeää margariinia kunnes se on tasaista. Lisää vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeri kolmessa osassa kunnolla joka välissä sekoittaen. Lisää ruokalusikallinen maitoa kerrallaan kunnes saat sopivan koostumuksen. Lisää keksimuruja ja sekoita tasaiseksi.

Pursota tai lusikoi kuorrute muffinssin päälle. Voit halutessasi lisätä keksin tai keksinmuruja koristeeksi.

1 kommentti:

  1. Tämä on tosi hyvä resepti, tehnyt jo moneen otteeseen erilaisilla Dominoilla, yleensä minikoossa. Joulun aikaan on tullut tehtyä kaneli Dominoista ja koristeeksi pikkuinen pipari :)

    VastaaPoista