torstai 16. kesäkuuta 2011

Mansikka-juustokakku

Nyt on viimein gradu valmis! Kyllähän siinä tuli vitkuteltua eli oli jo aikakin! Miun ystäviä huvittaa suunnattomasti, että miun gradussa on sivuja vain vaivaiset kymmenen. Mutta semmosta se on matikalla.

Töissä olin varannut itselleni nimipäiväksi kokoustarjoiluvuoron, jotta varmasti sain nimpparikakkua. Kalenteria tutkiessa huomattiin, että pari muutakin viettää nimipäiväänsä täällä niin kyselin heidän toiveita kakkuun ja vastaus oli yksipuolinen, mansikkakakkua oli saatava. Työpäivän ohessa ei oikein kermakakkuja kerkeä väsäilemään, mutta juustokakun ehti hyvin tehdä. Ohje on otettu (alkuperäiseltä) Hellapoliisilta/Turistilta. Turistin ohjeessa tosin oli shampanjaa, mutta jätin sen pois näin työolosuhteissa. Alkoholiahan ei keittämisen jälkeen kakkuun olisi jäänyt, mutta eipähän absolutistit pahastu. Liivatteen määrä ohjeessa on melkoinen, mutta tilanteeseen sopiva. Tein kakun nimittäin vain nelisen tuntia ennen kokousta. Kakkua muokkailin vähän simppelimmäksi ja oli kyllä oikein hyvää - ja hyllyvää.

 Mansikka-juustokakku
pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g sulatettua margariinia

täyte:
5 dl kuohukermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g mansikoita (käytin 500g pakaste)
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
12-14 liivatelehteä

kiille:
3 dl mansikkamehua
½-1 dl sokeria (maun mukaan)
4 liivatelehteä

tuoreita mansikoita

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun margariiniin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokeri ja vatkaa massa tasaiseksi. Lisää soseutetut mansikat. Kiehauta vesi ja sekoita kuivaksi puristellut liivatelehdet veteen. Anna seoksen jäähtyä hieman, jotta kakkumassa ei juoksetu. Kaada liivateliemi ohuena nauhana kakkumassan sekaan. Kumoa massa keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Halkaise tuoreet mansikat ja voit joko laittaa ne ensin kakun päälle ja levittää sudilla kiillettä päälle tai tehdä kakkuun kiilteen ja koristella sen jälkeen mansikoilla. Kiillettä varten laita liivatelehdet kylmään veteen,  kiehauta mansikkamehu, makeuta tarvittaessa vielä sokerilla ja sekoita kuivaksi puristetut liivatelehdet sekaan. Mie laitoin ensin mansikat kakun päälle ja sen jälkeen kaadoin ja sudin kiilteen paikoilleen.

Ennen irtopohjavuoasta irrottamista kannattaa käydä kakun reunat veitsellä läpi, jotta kakku irtoaa helpommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti