tiistai 18. toukokuuta 2010

Puolukkapiirakka

Nyt loppui valkosuklaakausi! :) Kävin äitienpäivänä moikkaamassa äiskää ja sain mukaani ison läjän puolukoita, joista piti jotain keksiä. Harmillisesti paketti kerkesi sulaa bussimatkan aikana, joten tein piirakan ihan vaan arjen iloksi.
Viikonloppuna saatiin muuten herkutella oikein urakalla kun hyvän ystäväni valmistujaiset peruuntuivat korkean kuumeen vuoksi ja kaksi isoa suklaatäytekakkua jäi siis ilman juhlia. Äkkiä vaan viestiä kaikille ystäville, että täällä olis nyt tarjolla kakkua ja loppujen lopuksi sain kahvitella kavereiden kanssa koko viikonlopun. Ja tietenkin kiikutin pari palasta myös toipilaalle maisterille.

Puolukkapiirakka oli aika kirpsakkaa, mutta oikein maistuvaa. Meillä oli loppunut leivinjauhe ja kuumeisesti mietin, että mitä voisi laittaa tilalle. Ruokasooda ajaa (käsittääkseni) saman asian ja lätkäsin sitä noin puolet leivinjauheen määrästä. Ruokasooda kuitenkin toimiakseen tarvitsee jotain hapanta, joten laitoin hieman vanhahkoa maitoa. Oikein hyvää tuli, mutta suosittelisin kuitenkin pitäytymään alkuperäisessä ohjeessa, miun kokkailut on välillä vähän tämmöisiä kaoottisia. Ohje on Kotiruoasta.

Puolukkapiirakka
pohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
täyte:
½-1 l puolukoita
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää kuivat aiheet. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle. Kaada puolukat pohjan päälle.
Sekoita täytteen aineet keskenään sekaisin ja kaada puolukoiden päälle. Paista uunin alatasossa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti