tiistai 20. huhtikuuta 2010

Valkosuklaa-juustokakkuset

Valkosuklaateema jatkuu näemmä. Tämä resepti oli oikeastaan se syy, miksi lainasin edellisessä postauksessa jo hehkutetun Suklaa-kirjan. Pienet yksittäiset kakkuset, miten söpöä! Omani tosin oli täytetty hieman liian täyteen ja uunissa ne sitten tursusivat yli.

Oli kyllä tosi herkullisia. Juustokakut on tosi hyviä ja nää pikkuiset ei tee siihen poikkeusta. Nää vois sopia hyvin esim. vappu-piknikille. Miulla on ainakin jo kaikenlaiset suunnitelmat piknikkiä varten, saa nähä miten toteutuu :) Tähän asti en oo vielä kertaakaan ehtinyt piknikille kuulemaan klo 9 alkavia puheita/ohjelmaa. Asiasta kukkaruukkuun, eikös ole jo ihanan keväistä? Ei oo kauaan kun ajattelin ettei vappuna voi mitään piknikkiä pitää kun on varmaan vielä lunta maassa, mutta nyt on jo ihan ballerinakeli. Paljon ihanampi herätäkin aamuisin kun voi auringonpaisteessa lueskella hesaria ja hörppiä aamuteetä.

Nyt täytyy muuten hehkuttaa kun bongasin Hesarin Nyt-liitteestä ihan mahtavan jutun. Kakkugallerioissa on alkaneet All You Can Eat -sunnuntait! Kaffetta ja mielin määrin makeaa saa vaivaisella 11 eurolla. Huh, kuolanoro valuu jo lattialle asti! Lehtijutun mukaan siellä käy paljon hääkakkuvaihtoehtojen maistelijoita, mutta mie voisin ottaa tuon ihan vaan empiirisenä tutkimuksena otsikolla "Kuinka monta palaa kakkua on liikaa?". Kakkugallerian nettisivuilta voi tutkailla lisäinfoa ja kakkuvaihtoehtoja.

Resepti oli siis Suklaa - 365 vastustamatonta makuelämästä -kirjasta. Pohjaa olisi riittänyt vähempikin yhteen kakkuseen ja taikinaakin jäi yli, joten jos kaiken tahtoo käyttää niin reseptistä tulee varmaan 14 kakkusta. Ite tein muffinipellillisen ja vähän harmitti kun jäi taikinaa yli.

Valkosuklaajuustokakkuset
pohja:
200 g digestive-keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
75 g margariinia

päällinen:
400 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 munaa
250 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa

Leikkaa leivinpaperista suikaleita (n. 2cmx20cm), niin että muffinivuoan reunat peittyvät ja valmiit kakkuset on helppo nostaa pois vuoasta. Mie laitoin jokaiseen koloon kolme suikaletta ja kaartio-lasin hetkeksi päälle niin pysyivät paikallaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Murenna keksit ja sekoita kaakaojauhe muruihin. Sekoita sulatettu margariini keskimuruihin ja jaa taikina leivinpaperisuikaleiden päälle muffinivuoan koloihin. Tasoita pohjat tiiviiksi tasapohjaisella lasilla. Laita keksipohjat uuniin kymmeneksi minuutiksi.

Alenna uunin lämpöä 180 asteeseen. Sulata suklaa joko mikrossa (350W, 40s kerrallaan) tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Kaada sekaan sulatettu suklaa ja kerma, sekoittele nuolijalla tai puuvatkaimella tasaiseksi. Jaa seos syvennyksiin. Paista uunissa 20-25 minuuttia kunnes ovat juuri ja juuri hyytyneet ja alkavat ruskistua. Ota uunista ja anna jäähtyä vuoassa vartin verran. Anna jäähtyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti