torstai 8. huhtikuuta 2010

Sitruuna-vadelmamuffinssit

Edellisessä postauksessa mainittujen muffinssien ohje on odotellut tuloaan jo jonkin aikaa. Nyt kun oon viimein päässyt pääsiäisloman vietosta takaisin keittokirjojen ääreen ja toipunut lomanjälkeisestä vatsataudistakin niin on aikaa postailla.
Tein Nigellan sitruuna-vadelmamuffinsseja pakkaseen vierasvaraksi. Tai no ketä mie huijaan, ihan omaksi herkutteluksihan ne on menneet. Ottaa yhden sulamaan vähän ennen kun keittelee teeveden, niin on vähän jotain makeeta siinä kyljessä. Ohjeesta tuli pellillinen eli 12 muffinssia.

Sitruuna-vadelmamuffinssit

60 g margariinia
200 g vehnäjauhoja (3,3 dl)
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
150 g sokeria (1,7 dl)
1/4 tl suolaa
1 sitruunan kuori ja mehu
n. 1,2 dl maitoa
1 muna
150 g vadelmia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sooda, sokeri, suola ja sitruunan kuori. Kaada sitruunan mehu mitta-astiaan ja kaada päälle maitoa, niin että 2 desilitraa tulee täyteen. Maito juoksettuu sitruunamehu kanssa, muttei se haittaa. Vatkaa sekaan muna ja sulatettu margariini. Lisää seos kuiviin aineisiin ja sekoita varovasti. Kääntele vadelmat taikinan sekaan. Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä pellissä viitisen minuuttia ennen poistamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti