sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Passion-täytekakku


Miulla on iso liuta sisaruksia ja onnekseni kaikki neljä asuu pääkaupunkiseudulla. Noin kerran kuussa nähdään porukalla jonkun luona ja herkutellaan kunnolla. Tänään oli miun vuoro päästää muut näkemään uutta kämppää. Mukana oli myös veljien vaimokkeet, joten porukkaa oli runsaasti. En oo ihan tottunut kokkailemaan noin isolle porukalle ja keittiössä oli totaalinen kaaos kun Juhan kanssa yritettiin kokata yhessä. Asiaa ei helpottanut se, että päästiin alottamaan kokkailu vasta puol tuntia ennen vieraiden saapumista. :) Totaalinen kaaos oli saatu aikaiseksi siinä vaiheessa kun poltin peukaloni rakkuloille tomaattikastikkeen pulputessa hitosti ja yritin saada loput valmiiksi samalla kun pidin peukalon päällä jääpussia.
Pienistä vammoista huolimatta oli hauska nähdä sisaruksia ja kuulla veljen häävalmisteluista, jännää! Jälkkäriksi päätin tehdä Nigellan kakun nimeltä Victoria sponge ja siitä oli passionhedelmä-versio, joka kuulosti herkulta. Kakku oli tosi hyvää ja valmistui nopeasti - sain sen uunista jo ennen sisarusten saapumista! Ekaa kertaa pääsin käyttämään vaniljauutetta, hyvin oli parissa kuukaudessa viinanmaku hävinnyt ja tilalle tullut vanilja. Kuorrutteeseen en oo varma kuinka paljon tomusokeria meni kun oli niin kiirus, mutta liian vähän joka tapauksessa. Kuorrute valui pitkin lautasta, muttei onneksi pöydälle asti. Tosi hyvää oli kuitenkin.
Ja tosta voi tehdä vaikka mitä variaatioita, mascarpone-lemon curd tai vadelmahillo-vadelma-kermavaahto versiot kuulostivat ainakin todella herkullisille.


Passionhedelmä-täytekakku
pohja:
225 g margariinia
225 g sokeria (2 ½ dl)
1 tl vaniljauutetta
4 munaa
225 g vehnäjauhoja (3 2/3 dl)
2 tl leivinjauhetta (3 tl jos teet yleiskoneella)
½ tl suolaa
3-4 rkl maitoa

täyte:
1 dl kuohukermaa
4 passionhedelmää
½ sitruunan mehu
hieman appelsiinimehua
½ dl tomusokeria

päälle:
4 passionhedelmää
½ appelsiinin mehu
ainakin 2 dl tomusokeria

Nigellan mukaan kakun voi tehdä nopeasti tai perinteisesti, mie tein nopeasti eli kaikki paitsi maito yleiskoneeseen ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Mie käytin ihan vaan sähkövatkainta. Lisää maito vähitellen vatkaten varovasti ja kaada kahteen vuokaan. Paista uunin alatasolla 180 asteessa n. 25 minuuttia kunnes kakku irtoaa reunoista. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia.

Täytettä varten vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään, passionhedelmät siemenineen kaikkineen. Sekoita juuri ennen kakun täyttämistä kermavaahto passionseokseen. Laita ensimmäinen kakku tarjoiluastialle pohja alaspäin, lisää täyte päälle ja lopuksi jälkimmäinen kakku pohja ylöspäin.

Päällistä varten siivilöi 4 passionhedelmää ja sekoita nesteeseen aplarimehu ja tomusokeria tarpeeksi, jotta päällys pysyy enimmäkseen kakun päällä. Pieni yli valuminen ei haittaa.

Ja lopuksi se hitaampi tapa: Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljauute. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat yksitellen lisäten ruokalusikallisen jauhoja jokaisen jälkeen. Nostele loput kuivat aineet sekaan ja lisää mahdollisimman vähän maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti