perjantai 19. helmikuuta 2010

Porkkanakakku

Porkkana-cupcakesien jälkeen jäi vielä porkkanakakkuhimo ja näin tilaisuuteni tulleen kun ystäväni Tuomo tuli kurkkimaan uutta kotia. Porkkanakakku on Ihanien tomaattien todella hyvin testattu ja hyväksi havaittu resepti. Kuorrutteen voi tehdä Tomaattien ohjeella, mutta miusta kuorrute on parasta koko hommassa, joten tein hieman paksumman version. Kakku on siitä kiva, että sen voi tehdä edellisenä päivänä ja kuorruttaa vasta ennen tarjoilua.

Helsingissä ainakin on niin surkea ilma, että taidan linnoittautua sohvan nurkkaan kouluhommien, teekupin ja viimeisen kakkupalan kera. Hyvää viikonloppua!

Porkkanakakku

2 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl ruokaöljyä
50 g hasselpähkinärouhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
200 g porkkanaraastetta (n. 2 porkkanaa)

kuorrute
2 dl tomusokeria
25 g margariinia sulatettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
hasselpähkinärouhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon öljy. Lisää kuivat aineet ja viimeisenä porkkanaraaste. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele+jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita kuorrutteen aineen hasselpähkinärouhetta lukuunottamatta sileäksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja ripottele hasselpähkinärouhetta koristeeksi. Super-muhkean kuorrutteen saat sekoittamalla jäähtyneeseen kuorrutteeseen notkeaa kermavaahtoa, mutta miulle on kyllä riittänyt kermavaahdotonkin versio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti