tiistai 27. lokakuuta 2009

Omena-cupcakes

Nyt on sen verran hoppua meidän ylioppilaskunnan eli HYYn edustajistovaalien kanssa ettei edes kerkeä herkutella! Tässäpä siis viime kesältä.. Jos muuten satut olemaan äänioikeutettu niin miuta saa tietty äänestää, numero on niinkin hieno kuin 666. :)

Kesällä oli tyttöjen kanssa Sinkkuelämää-teemabileet ja sinne oli pakko tehä jotain söpöä ja pinkkiä herkuteltavaa. MeNaisista bongattu resepti omena-cupcakeseille pinkillä kuorrutuksella sopi hyvin vaahtokarkkien, pinkin skumpan ja cosmopolitanien seuraksi.

Omena-cupcakes

1 iso tai 2 pientä omenaa
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl sulatettua margariinia (eli n. 85g)
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

täyte:
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl voita

kuorrute:
50g tuorejuustoa
2-3 rkl margariinia
3 dl tomusokeria
karamelliväriä

Kuutio omena, poista siemenkota ja kuutioi pieneksi. Sekoita sokeria, voisula ja munat yhteen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon omenat.
Tee täyte sekoittamalla sen ainekset yhteen.

Jaa puolet taikinasta paperivuoilla vuoratun muffinipellin koloihin. Kannattaa käyttää amerikanmuffinivuokia ni tulee kivan isoja. Silikonimuffinipellin kanssa ei välttis tartte noita vuokia kun ne saa kätevästi popsautettua sieltä ulos. Ripottele täyte ja lisää loppu taikina päälle. Paista 25 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Vaahdota kuorrutteeseen tuleva juusto ja voi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ettei se pölise pitkin seiniä. Vaahdota ilmavaksi ja lisää vähän kerrallaan karamelliväriä. Jaa tai pursota kuorrute jäähtyneille leivonnaisille ja koristele nomparelleilla sun muilla.

1 kommentti:

  1. Ihania olivat! <3 Ah, kesä. Oli kiva ilta :) Kiva ku olit sinkkuilemassa!

    VastaaPoista