perjantai 2. lokakuuta 2009

Mansikka-marenkikakku


Kuulun siis maailman parhaimpaan kerhoon, osakuntalaisten naisten kakkukerhoon. Tähän asti meillä on kyllä ollut aika tiukka jäsenpolitiikka kun kokonainen kakku tuntuu menevän melkein neljästäänkin... Kesäisenä iltana herkuttelimme ihanan höttöisellä mansikka-marenkikakulla. Ohje on MeNaisista ja ilmeisesti Eva Wahlströmin kertoma, miulla on reseptikirjassa vaan leikattuna pelkkä resepti. Ohjeesta tulee 12 palaa.

Evan mansikka-marenkikakku

pohja:
75 g voita
2 dl tomusokeria
5 munankeltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
4 rkl maitoa

marenki:
5 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 ps (35g) mantelilastuja

täyte:
3 dl kuohukermaa
500g mansikoita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Tee pohja. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään (mie en kyl oikeesti ikinä jaksa..). Lisää jauhoseos maidon kanssa voi-munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Leivinpaperin voi voidella, niin kakku irtoaa paremmin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Levitä valkuaisvaahto hieman epätasaisesti taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunin keski- tai alaosassa, kunnes marenki on saanut väriä ja pohja on kypsää (n. 20 min).

Anna levyn jäähtyä hieman ja irrota paperi varovasti. Leikkaa levy kahtia. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää hieman sokeria. Viipaloi puolet mansikoista. Lusikoi kermavaahto ja viipaloidut mansikat toiselle kakkulevylle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja koristele lopuilla mansikoilla.

1 kommentti:

  1. No niin nyt on linkitetty, mutta pata kattilaa soimaa selkeästi, hopi hopi linkittämään meitä myös :D Niin ja yksityiskohtaista marmorointiohjetta odotellessa...

    VastaaPoista